Ξεκίνησε η διαδικασία της 3ης και τελικής Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητάς. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εκπονείται από τον Ιανουάριο του 2021, αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο για τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών στο Δήμο της Κατερίνης το οποίο και θα λειτουργήσει ως οδηγός για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο σχεδιασμός του ΣΒΑΚ είναι συμμετοχικός, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο συνεκπονείται από Δήμο, φορείς και πολίτες. Η συμμετοχική αυτή διαδικασία εκπληρώθηκε μέσα από τις δύο επιτυχημένες διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί τοπικοί και υπερτοπικοί φορείς, καθώς και τις δύο εκτεταμένες έρευνες που διεξήχθησαν σε πολίτες και επισκέπτες τις πόλης.

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του σχεδίου, και αφού προηγήθηκαν τα στάδια ανάλυσης υφιστάμενης κατάστασης και ανάπτυξης στρατηγικής, ο Δήμος της Κατερίνης συνέταξε αναλυτική πρόταση παρεμβάσεων και μέτρων η οποία και τίθεται σε διαβούλευση τόσο μέσω τηλεδιάσκεψης με το δίκτυο φορέων όσο και με ανοικτή δημοσκόπηση στους πολίτες.

Μέσω της ιστοσελίδας του ΣΒΑΚ (svak-katerini.com) και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διαβούλευσης (προσβάσιμη από το menu της ιστοσελίδας) κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα μπορεί να συμμετέχει στην διαβούλευση, βλέποντας τους αναρτημένους χάρτες και τις περιγραφές των προτεινόμενων μέτρων ανά κατηγορία παρεμβάσεων και ανά χρονικό ορίζοντα καθώς και να τοποθετηθεί επί αυτών.

Η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική και ενισχύει τόσο την ποιότητα του αποτελέσματος όσο και την εγκυρότητα του ΣΒΑΚ. Η φόρμα τοποθέτησης θα παραμείνει ενεργή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022.

One thought on “Ξεκίνησε η διαδικασία της 3ης και τελικής Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s